חיפוש
תפריט סגור

דגים טרופיים

בינון פרפר

מידע כללי וטיפים:

מגיע אלינו מן הנחלים הרדודים של וויאטנם ולאוס, שייך למשפחה הנקראת גסטרומיזונטיים, או בעברית יונקי גחון, זאת לאחר שבעבר השתייך למשפחת הבינוניים.
נקרא גם בינון פרפר נמרי עקב ההדפס שלו הנראה כמו חברבורות על נמר. דג רגוע מאוד ושליו אך מהיר כשמרגיש מאוים. מדובר בדג יפה ומעניין מאוד לצפייה.

גודלו כ8 ס"מ לדג בוגר, מדובר בדג שקט החי בלהקות, ודורש אקווריום יציב בעל ערכי מים טובים.
לא בררן בנוגע למזון, ניזון מאצות ומעולה למיגורן, יש לשלב מזון חי\קפוא וטבליות ייעודיות.


רבייה:

אין הבדלים חיצוניים בין הזכר לנקבה.
בטבע מתרבים על ידי חפירה באדמה מתחת למסלעות ולעצמים שונים במים, אין יותר מדי מידע על רבייה בשבי שכמעט ואינה קורית. רצוי לספק אקווריום יציב מאוד עם מצע חולי וסלעים, בשילוב מזונות איכותיים ערכי מים טובים, מים מחומצנים היטב ונפח גדול.




עם מי לשלב?

אין לשלב עם דגים קטנים וחסרי חוליות קטנים מאוד, מחשש שיאכל אותם.
הבינון הינו דג להקה ויש לשלב אותו עם לפחות עוד 4-5 פרטים נוספים. הוא יסתדר גם עם דגי נוי בגודלו. הדג אינו יכול להגן על עצמו ולכן רצוי לשלב עם דגים שקטים ורגועים.


מהם תנאי המחייה המתאימים?

מדובר בדג רגיש, ששינויים בתנאי האקווריום יכולים להשפיע עליו יחסית יותר מדגים אחרים, לכן יש לדאוג למים מחומצנים היטב ולערוך בדיקות מים אחת לתקופה.
יש לדאוג להחלפות מים סדירות ותכופות שאחריהם כמובן לחזק את האקווריום במנטרל כלור ובקטריה על פי המינונים המומלצים.

כדג המשגשג בנהרות יש כמה שיותר לדמות את האקווריום לנהר, רצוי מאוד להכניס חלוקי נחל ומצע חולי, להאכיל במזון קפוא וחי מדי פעם, ואף רצוי לשלב באקווריום מתאים גם משאבת גלים.

הטמפרטורה המומלצת הינה 18-25 מעלות צלזיוס, עם חומציות של 6-8 pH, וקשיות מים של 2-12 dGH


 

 

לבירור נוסף על דגי בינון פרפר וקנייה ניתן ליצור קשר עם שירות הלקוחות שלנו בטלפון: 050-491-1175.

 

קרא עוד

טטרה קרדינל

מידע כללי וטיפים:

הקרדינלים (TETRA CARDINAL), הינם דגים טרופיים קטנים בגודל של 2-5 ס"מ. מדובר באחד מדגי הלהקה היפים והאהובים בתחביב, שתנועתם הרגועה והצבעים הבוהקים שלהם יהפכו כל אקווריום ליפייפה ומלא חיים. הם הצליחו להעפיל אפילו על דגי הניאון המפורסמים. הקרדינל והניאון דגים דומים מאוד, ניתן להבדיל על ידי הפס האדום, בקרדינלים הפס ימשך לאורך כל הגוף ואילו בניאון יגיע עד אמצע הגוף.




מוצאם מנהר האמזונס באזורי ברזיל וונצואלה, והינם ידועים כאוכלי כל כך שניתן לתת מזון על בסיס בשרי או מזון על בסיס צמחי, רצוי לגוון בשניהם ולתת מזון ייעודי לדגים טרופיים. מומלץ לגוון את התזונה עם שילובי מזון קפוא ומזונות חיים כפעמיים בשבוע לדוגמא ארטמיה או תולעי דם.

רבייה:

קשה להבחין בין המינים אך ניתן לשים לב כי בבגרות הזכרים מעט קטנים מהנקבות, ולנקבות בטן עגולה יותר. ניתן לדלג על האכלה למשך יום-יומיים על מנת לשים לב להבדל בצורה קלה יותר.

רביית הקרדינלים היא די מסובכת ולא מתאימה למגדלים מתחילים. על האקווריום להיות אקווריום עם צמחייה בעל מים רכים מאוד, מתחת ל3 GH, ומעט חומציים, עם pH של כ4.5-5, ולכן יש להשתמש במי אוסמוזה הפוכה עם מעט מי ברז (ביחס של כ90%-95% מי אוסמוזה הפוכה על עד 5%-10% מי ברז) את האקווריום יש להחשיך ולעטוף באיזשהו בד כהה על מנת ליצור בידוד מהסביבה, יש לשמור על טמפרטורת מים קבועה של 26-28 מעלות צלזיוס ולכן יש לדאוג למקם את אקווריום הרבייה בחדר עם טמפרטורה זהה ועם גוף חימום המכוון ל28 מעלות במים. ישנם מגדלים העוטפים את האקווריום בנוסף בחומר בידוד לשמירה מקסימלית על טמפרטורה. מומלץ להוסיף תאורה כחולה לדימוי שבירת אור הירח על המים ולעידוד הרבייה. בזמן הרבייה יש להאכיל במזונות חיים כמו ארטמיה או תולעי דם. הנקבה תטיל כ500 ביצים שיבקעו לאחר כ24 שעות.
לאחר ההטלה ניתן להפריד את הביצים למיכל עם מי אוסמוזה הפוכה למניעת התפשטות פטריות ומחלות העלולות להגיע לביצים.





עם מי ניתן לשלב?

הקרדינלים דגי להקה קטנים ורגועים ועל כן אין לשלב אותם עם דגים אגרסיביים או גדולים משמעותית מהם מחשש לפגיעה בהם. רצוי לשלב עם דגים טרופיים בגודל דומה כמו סוגי טטרות שונות, ושוכני קרקעית כמו אנציסטרוסים וקורידורסים. מומלץ לשכן את הקרדינלים בלהקות משל עצמם. ניתן לשלב קרדינלים עם דיסקוסים מכיוון שהם פחות רגישים לטמפרטורות מניאונים, אך אין לעלות על 30 מעלות צלזיוס.
ניתן לשלב באקווריומי צמחיה ועם שרימפסים, יש לקחת בחשבון שהשרימפסים הצעירים יאכלו על ידי הקרדינלים אך עם אוכלוסייה בוגרת לא תהיה בעיה.





מהם תנאי המחייה המתאימים?

כמו שנאמר הקרדינלים דורשים פרמטרים ספציפיים של מים. אקווריום מומלץ ללהקה הוא אקווריום של לפחות 60 ליטרים. על המים להיות בטמפרטורה של 26-28 מעלות צלזיוס, החומציות צריכה להיות בין 4.5-6 pH והקשיות צריכה להיות 2-10 dGH, ו 0-12 dKH. חשוב לבצע החלפות מים סדירות ולשמור על איכות המים.

לבירור ומידע נוסף על קרדינלים או קנייה ניתן ליצור קשר עם שירות הלקוחות שלנו בטלפון: 050-491-1175

קרא עוד

גורמי פנינה

מידע כללי וטיפים:

גורמי הפנינה הינו דג ממשפחת האנאבסיים המגיע אלינו מדרום מזרח אסיה מאזור תאילנד, מלזיה ואינדונזיה. דגים אלו מגיעים לגודל של כ10-12 ס"מ, בצבע חום עם הדפס מנומר נוצץ המזכיר פנינים ומכאן שמו, בעל קו שחור לאורכו ל הדג מהראש לכיוון הזנב. הגורמי בעל גוף שטוח ומוארך המותאמים לסביבת מחייתו, בעל שני סנפירי גחון ארוכים אשר התפתחו אבולוציונית לזיהוי גירויים במים על מנת למצוא מזון בסביבתו הטבעית, שהיא מים עומדים חומציים ועכורים. הגורמי יעדיפו לחיות בשני השלישים העליונים של המיכל. הגורמי אוכלי כל ועל כן מומלץ לשלב מזון בשרי וצמחוני, עם דגש לשילוב מזונות חיים בתפריט הקבוע של הדג בכמות של 3-4 פעמים בשבוע, מה שידגיש את הצבעים והנוכחות של הגורמי אפילו עוד יותר.

רבייה:

ניתן להבחין בין זכר לנקבה, הזכר יהיה בעל צבע כתום בוהק על הגרון וקדמת סנפיר השת, המתחזק בעונת הרבייה, בניגוד לצבע אפור-כסוף אצל הנקבה. בנוסף הנקבה תהיה עגלגלה יותר באזור הבטן.





כמו רבים ממשפחת האנאבסיים, הגורמי מתרבים בשיטת "קן בועות", הזכר יבנה קן בועות בד"כ בין שורשי או גבעולי צמחייה וישלב אף בקן עצמו חלקי צמחייה על מנת לספק הגנה ותמיכה מבנית לקן. לאחר שהקן מוכן הזכר יחזר אחר הנקבה וימשוך אותה לאזור הקן, לאחר מכן בריקוד חיזור יפרישו הזכר והנקבה את הזרע והביצים, והביצים המופרות יצופו מעלה אל הקן, חלקן יפלו והזכר ירים אותן אל הבועות. הזכר והנקבה ימשיכו בריקודי החיזור עד שיגמרו הביצים או שהנקבה לא תיענה לחיזורים, והזכר יגרש אותה מהקן, בשלב זה נוציא את הנקבה מהאקווריום. לאחר כיום-יומיים הביצים יבקעו ולאחר כ3-5 ימים הדגיגים יחלו לשחות בכוחות עצמם. בשלב זה יש להוציא את הזכר אחרת יאכל את הדגיגים ולהתחיל לטפל בגדידים במיכל ייעודי. במיכל הדגיגים יש לשים פילטר ספוג עם משאבת חמצן ולא מערכת פילטרציה חזקה. לדגיגי הגורמי אחוזי שרידה נמוכים מאוד, יש להאכיל את הדגיגים במזון ייעודי טחון לדגיגים ורצוי מאוד לשלב מזון חי כמו ארטמיה מהבקיעה עד הגיעם לגודל של כ3-4 ס"מ לפחות.

עם מי ניתן לשלב?

הגורמי דגים שקטים יחסית, וניתן לשלבם עם מגוון רחב של דגים טרופיים שקטים בגדלים דומים ואף קטנים או גדולים יותר, יש להקפיד לא לשלב דגים אגרסיביים מדי או דגים קטנים מדי אותם הגורמי יכולים לאכול. עלולים לפגוע בחסרי חוליות קטנים כמו שרימפסים.





מהם תנאי המחייה המתאימים?

הגורמי דורשים אקווריום של לפחות כ60 ליטרים, מומלץ בעל תאורה חלשה או ממוסכת בעזרת צמחייה. מומלץ לשלב דקורציות ומצע כהה הידגיש את צבעיהם. מומלץ לשלב צמחייה באקווריומי ריבוי למתן תחושה נוחה יותר ולהעלות את סיכויי הרבייה. טמפרטורת המים צריכה להיות בין 20-30 מעלות צלזיוס, בpH של בין 6-8, וקשיות של 5-20 GH. על הסינון במים להיות בעל זרם איטי היות והגורמי לא עמידים בזרמים חזקים.

קרא עוד

גורמי ננסי אדום

מידע כללי וטיפים:

הגורמי הננסי הינו דג ממשפחת האנאבסיים המגיע אלינו מאזור הודו. דגים אלו מגיעים לגודל של כ5-10 ס"מ, מופיע בצבע אפור כאשר צעיר ועם בגרותו מקבל הדפסים יפיפיים של פסים אדומים-כתומים, וצבעי כחול-תכלת בסנפיריו. יהיה בדר"כ גם בעל הדפסי נקודות זוהרות בדומה לגורמי פנינה. הגורמי בעל גוף שטוח ומוארך המותאמים לסביבת מחייתו, בעל שני סנפירי גחון ארוכים אשר התפתחו אבולוציונית לזיהוי גירויים במים על מנת למצוא מזון בסביבתו הטבעית, שהיא מים עומדים חומציים ועכורים.





 

הגורמי יעדיפו לחיות בשני השלישים העליונים של המיכל. הגורמי אוכלי כל ועל כן מומלץ לשלב מזון בשרי וצמחוני, עם דגש לשילוב מזונות חיים בתפריט הקבוע של הדג בכמות של 3-4 פעמים בשבוע, מה שידגיש את הצבעים והנוכחות של הגורמי אפילו עוד יותר.

רבייה:

הזכר יהיה בעל פסים אלכסוניים אנכיים בצבעי אדום כחול, בעל גרון כחול המתחזק בתקופת הרבייה, הנקבות בדרך כלל יהיו בצבע אפור עם גווני אדום כחול. ישנם זנים בהם הזכר אדום בעל סנפירים כחולים, ישנו זן נוסף, שהזכר כחול לגמרי.





כמו רבים ממשפחת האנאבסיים, הגורמי מתרבים בשיטת "קן בועות", הזכר יבנה קן בועות בד"כ בין שורשי או גבעולי צמחייה וישלב אף בקן עצמו חלקי צמחייה על מנת לספק הגנה ותמיכה מבנית לקן. לאחר שהקן מוכן הזכר יחזר אחר הנקבה וימשוך אותה לאזור הקן, לאחר מכן בריקוד חיזור יפרישו הזכר והנקבה את הזרע והביצים, והביצים המופרות יצופו מעלה אל הקן, חלקן יפלו והזכר ירים אותן אל הבועות. הזכר והנקבה ימשיכו בריקודי החיזור עד שיגמרו הביצים או שהנקבה לא תיענה לחיזורים, והזכר יגרש אותה מהקן, בשלב זה נוציא את הנקבה מהאקווריום. לאחר כיום-יומיים הביצים יבקעו ולאחר כ3-5 ימים הדגיגים יחלו לשחות בצורה עצמאית. בשלב זה יש להוציא את הזכר אחרת יאכל את הדגיגים ולהתחיל לטפל בגדידים במיכל ייעודי. במיכל הדגיגים יש לשים פילטר ספוג עם משאבת חמצן ולא מערכת פילטרציה חזקה. לדגיגי הגורמי אחוזי שרידה נמוכים מאוד, יש להאכיל את הדגיגים במזון ייעודי טחון לדגיגים ורצוי מאוד לשלב מזון חי כמו ארטמיה מהבקיעה עד הגיעם לגודל של כ3-4 ס"מ לפחות.

עם מי ניתן לשלב?

הגורמי דגים שקטים יחסית, וניתן לשלבם עם מגוון רחב של דגים טרופיים שקטים בגדלים דומים ואף קטנים או גדולים יותר, יש להקפיד לא לשלב דגים אגרסיביים מדי או דגים קטנים מדי אותם הגורמי יכולים לאכול. עלולים לפגוע בחסרי חוליות קטנים כמו שרימפסים.





מהם תנאי המחייה המתאימים?

דורשים אקווריום של לפחות כ50 ליטרים, מומלץ בעל תאורה חלשה או ממוסכת בעזרת צמחייה. מומלץ לשלב דקורציות ומצע כהה הידגיש את צבעיהם. מומלץ לשלב צמחייה באקווריומי ריבוי למתן תחושה נוחה יותר ולהעלות את סיכויי הרבייה. טמפרטורת המים צריכה להיות בין 20-30 מעלות צלזיוס, ב pH של בין 6-8, וקשיות של 5-20 GH. על הסינון במים להיות בעל זרם איטי היות והגורמי לא עמידים בזרמים חזקים.

קרא עוד

גורמי כחול\זהב

מידע כללי וטיפים:

גורמי הינו דג ממשפחת האנאבסיים המגיע אלינו מדרום מזרח אסיה מאזור תאילנד, מלזיה ואינדונזיה. דגים אלו מגיעים לגודל של כ10-12 ס"מ, לגורמי זה שני מופעים, אחד בצבע כחול אפור בעל הדפסי נקודות על סנפיריו, והדפס בגב המזכיר מעט הדפס טיגריס, ומופע נוסף הנוצר מרבייה סלקטיבית בו התקבל הגוון הכתום, בעל הדפסים זהים. הגורמי בעל גוף שטוח ומוארך המותאמים לסביבת מחייתו, בעל שני סנפירי גחון ארוכים אשר התפתחו אבולוציונית לזיהוי גירויים במים על מנת למצוא מזון בסביבתו הטבעית, שהיא מים עומדים חומציים ועכורים. הגורמי יעדיפו לחיות בשני השלישים העליונים של המיכל. הגורמי אוכלי כל ועל כן מומלץ לשלב מזון בשרי וצמחוני, עם דגש לשילוב מזונות חיים בתפריט הקבוע של הדג בכמות של 3-4 פעמים בשבוע, מה שידגיש את הצבעים והנוכחות של הגורמי אפילו עוד יותר.





רבייה:

אצל הכחולים ניתן להבחין בין המינים, ניתן לראות שהזכר יהיה בעל צבע כתום בוהק על הגרון וקדמת סנפיר השת, המתחזק בעונת הרבייה, בניגוד לצבע אפור-כסוף אצל הנקבה. בנוסף הנקבה תהיה עגלגלה יותר באזור הבטן.





כמו רבים ממשפחת האנאבסיים, הגורמי מתרבים בשיטת "קן בועות", הזכר יבנה קן בועות בד"כ בין שורשי או גבעולי צמחייה וישלב אף בקן עצמו חלקי צמחייה על מנת לספק הגנה ותמיכה מבנית לקן. לאחר שהקן מוכן הזכר יחזר אחר הנקבה וימשוך אותה לאזור הקן, לאחר מכן בריקוד חיזור יפרישו הזכר והנקבה את הזרע והביצים, והביצים המופרות יצופו מעלה אל הקן, חלקן יפלו והזכר ירים אותן אל הבועות. הזכר והנקבה ימשיכו בריקודי החיזור עד שיגמרו הביצים או שהנקבה לא תיענה לחיזורים, והזכר יגרש אותה מהקן, בשלב זה נוציא את הנקבה מהאקווריום. לאחר כיום-יומיים הביצים יבקעו ולאחר כ3-5 ימים הדגיגים יוכלו לשחות בכוחות עצמם. בשלב זה יש להוציא את הזכר אחרת יאכל את הדגיגים ולהתחיל לטפל בגדידים במיכל ייעודי. במיכל הדגיגים יש לשים פילטר ספוג עם משאבת חמצן ולא מערכת פילטרציה חזקה. לדגיגי הגורמי אחוזי שרידה נמוכים מאוד, יש להאכיל את הדגיגים במזון ייעודי טחון לדגיגים ורצוי מאוד לשלב מזון חי כמו ארטמיה מהבקיעה עד הגיעם לגודל של כ3-4 ס"מ לפחות.

עם מי ניתן לשלב?

הגורמי דגים שקטים יחסית, וניתן לשלבם עם מגוון רחב של דגים טרופיים שקטים בגדלים דומים ואף קטנים או גדולים יותר, יש להקפיד לא לשלב דגים אגרסיביים מדי או דגים קטנים מדי אותם הגורמי יכולים לאכול. עלולים לפגוע בחסרי חוליות קטנים כמו שרימפסים.





מהם תנאי המחייה המתאימים?

הגורמי דורשים אקווריום של לפחות כ60 ליטרים, מומלץ בעל תאורה חלשה או ממוסכת בעזרת צמחייה. מומלץ לשלב דקורציות ומצע כהה הידגיש את צבעיהם. מומלץ לשלב צמחייה באקווריומי ריבוי למתן תחושה נוחה יותר ולהעלות את סיכויי הרבייה. טמפרטורת המים צריכה להיות בין 20-30 מעלות צלזיוס, בpH של בין 6-8, וקשיות של 5-20 GH. על הסינון במים להיות בעל זרם איטי היות והגורמי לא עמידים בזרמים חזקים.

קרא עוד

גופים

מידע כללי וטיפים:

הגופים הם אחד ממיני דגי הנוי הנפוצים בעולם, אם לא הנפוצים שבהם. הינם משריצי חיים ממשפחת הגמבוזיים המגיעים אלינו מהים הקריבי מהאיים טרינידד וטובאגו. הם נפוצים במעל 300 תתי-מינים בצבעים ססגוניים, בעשרות הדפסים וצורות זנב סנפיר רבות ביניהן זנב החרב (עילי\תחתי), זנב עגול, זנב נבל, זנב סיכה, זנב צעיף ועוד ועוד.






 הגופים הינם דגים במיקום נמוך יחסית בשרשרת המזון, ועל כן נוטים להיאכל על ידי דגים אחרים לכן יש להקפיד על שילובים נכונים באקווריום.

בבגרותם מגיעים לכ3-7 ס"מ כשהנקבות גדולות מהזכרים, הם ימצאו בד"כ שני השלישים העליונים של האקווריום. הגופים הינם אוכלי כל ולא יבחלו במזון מסוים, רצוי לערבב מזון בשרי וצמחוני ולהעשיר את התזונה במזונות חיים או קפואים דוגמת ארטמיה לבריאות וגדילה מקסימלית, בעיקר אם מעוניינים ברבייה.

רבייה:

הרבייה של הגופים פשוטה מאוד, הזכרים נמצאים במסע מתמיד של חיזור אחר נקבות ויתרבו עם כל נקבה אשר נקרת בדרכם. לנקבות מנגנון מיוחד המאפשר להן לשמור זרע בתוכן לעד 8 מחזורי השרצה, ללא כל צורך בזכר. ניתן להבחין בין הזכר לנקבה די בקלות, בבגרות הנקבות יהיו גדולות יותר, בד"כ בצבע אפור ובעלות בטן עגולה. לעומתן, הזכרים בד"כ יהיו בעלי צבעים עזים ומרשימים, קטנים יותר ובעלי איבר רבייה הקיים אצל הדגים המשריצים הנקרא גונופודיום.






הזכרים מגיעים לבגרות מינית לאחר כחודשיים, והנקבות לאחר ב10-20 שבועות ההריון נמשך כ3-5 שבועות ובסופו הנקבה תשריץ בממוצע 30-50 דגיגים קטנים. ההורים אינם מטפלים כלל בדגיגים, ולרוב אף יאכלו אותם, לכן על מנת לשפר את סיכויי ההישרדות של הדגיגים מומלץ להשתמש בתא השרצה בו סיכויי ההישרדות הם כ95% או לשתול צמחייה סבוכה בה סיכויי ההישרדות הם כ60% ללא אף אחד מהם סיכויי ההישרדות של הדגיגים יהיו כ10%. את הדגיגים צריך להאכיל במזון טחון ייעודי לדגיגים או בהבקעת ארטמיה. את הדגיגים ניתן להחזיר לאקווריום הקיבוצי בגיל חודשיים.





עם מי אפשר לשלב?

הגופים הינם דגים כאמור נמוכים בשרשרת המזון ונוטים להיטרף על ידי דגים אחרים, לכן יש לשלב אותם רק עם מיני טטרות קטנות בגדלים דומים, שוכני קרקעית קטנים ודגים קטנים נוספים. בדרך כלל אינם פוגעים בצמחייה וניתן לשלבם עם שרימפסים. הגופים יאכלו את וולדי השרימפסים אך לא יפגעו באוכלוסייה בוגרת. בכללי הגופים דגים שלווים ורגועים ומעדיפים לחיות בלהקות.





מהם תנאי המחייה המתאימים?

אלו הם דגים מושלמים למתחילים, די סלחנים לטעויות נפוצות של מתחילים ומדובר בדגים עמידים שאינם רגישים כל כך לערכי מים. ניתן לאקלם אותם באקווריום עם מי ברז רגילים לאחר טיפול במנטרל כלור ובקטריה ללא כל התאמות או שינויים. מומלץ להתקין מערכת פילטרציה ולחמצן את המים. הדבר היחיד עליו יש להקפיד הוא הטמפרטורה, אותה יש לווסת ל24-28 מעלות צלזיוס. מומלץ לשלב גופים באקווריומי צמחייה על מנת לווסת אוכלוסיות כמו שרימפסים וחסרי חוליות, ו"לגנן" את הצמחייה. לבריאות הדג מומלץ להוסיף כף מלח לכל 30 ליטר מים.  הגופים מסוגלים לחיות במים מליחים ולאחר רבייה במים מליחים הצאצאים יוכלו לחיות אף במי ים.

לבירור נוסף על דגי גופי וקנייה ניתן ליצור קשר עם שירות הלקוחות שלנו בטלפון: 050-491-1175

קרא עוד

מולים

מידע כללי וטיפים:

המולים הם דגי נוי טרופיים נפוצים הנפוצים במים מתוקים ומלוחים באזור מרכז אמריקה. המולים משתייכים למשפחת הגמבוזיים והינם דגים נוחים יחסית שגידולם והרבייתם מתאימה גם למגדלים מתחילים. שמם מגיע מהמילה היוונית ποικίλος  שפירושה מגוון היות והם מגיעים בשלל צבעים וצורות. ישנם מעל 40 מינים של מולים במשפחה זו. הגודל הממוצע הוא כ8 ס"מ כשהנקבות גדולות מהזכרים ויכולות להגיע עד 11 ס"מ. בסביבה טובה המולים יכולים לחיות כ4-5 שנים.





המולים דגים סתגלניים מאוד, ויכולים לחיות באקווריומי מים מתוקים, מליחים או מלוחים, כמובן שאת המעבר יש לעשות בהדרגה על ידי מיהול או ריכוז של המים למשך מספר ימים בכלי ביניים ורק אז לעשות את המעבר המוחלט. הדעה המדעית הינה שהמולים היו בהתחלה דגי מים מלוחים שהסתגלו למים מליחים ומתוקים בהדרגה עקב אילוצים סביבתיים, ואכן ניתן לראות כי הבריאות של המולים בשיאה באקווריומים מליחים, כיוון שהם רגישים מאוד לזיהומי עור ופטריות, מה שבדרך כלל נפתר בהוספה של מלח למים (כחצי כף לליטר מים).

המולים אוכלי כל וניזונים בטבע בעיקר מאצות ולכן מהווים פתרון נוח לבעיות אצות באקווריום. מומלץ להאכיל אותם במזון יבש ולגוון בין מזון בשרי לצמחי.

רבייה:

ההבדלה בין המינים אינה מסובכת, לזכר יש גונדופודיום, זהו האיבר הזכרי בעזרתו מפרים הזכרים את הנקבות, הנקבות בנוסף יהיו גדולות יותר ועגלגלות יותר. המולים פחות נוהגים לאכול את הצאצאים שלהם לאחר ההשרצה, אך זה עדיין יכול לקרות ורצוי להפריד. הנקבות מסוגלות לשמור בצינור הביצים שלהן זרע מהזכר למשך כחצי שנה ולהשתמש בכמות של כ-5 השרצות בלי לבצע רבייה נוספת כלל.





הרבייה אינה מסובכת עם תנאי מים מתאימים וגודל מיכל מתאים, רצוי בשילוב צמחייה
, הרבייה תקרה לבד. ההריון נמשך כחודש ואחריו הנקבה תשריץ דגיגים, ניתן להבחין בסימני ההריון ובגודל העולה של הנקבה, מי שמעוניין בגידול הדגיגים יכול להעביר את הנקבה לתא השרצה ולאחר ההשרצה להחזיר את הנקבה לאקווריום הקיבוצי ולהאכיל את הדגים מזון ייעודי לדגיגים כמו מזון טחון או ארטמיה.

עם מי ניתן לשלב?

את המולים ניתן לשלב עם מגוון רחב של דגים, הם יסתדרו עם רוב הדגים הטרופיים בגודל זהה, מומלץ לא לשלב עם דגים אגרסיביים מדי. באקווריום גדול מספיק המכיל מקומות מסתור ניתן אף לשלב עם ציקלידים קטנים וננסיים כמו רמירזים, אקרות כחולות, אלטישפינוזה וכדומה. מומלץ לשלב באקווריום צמחייה.





מהם תנאי המחייה המתאימים?

מומלץ לספק אקווריום של כ50 ליטרים לפחות, למרות שהמולים יסתדרו גם באקווריומים ביתיים פשוטים יותר, יש להקפיד על כמות מתאימה ולא להעמיס על האקווריום. באמור מעלה המולים יעדיפו אקווריום צמחייה וירגישו יותר בנוח בנוכחותה. יש לדאוג למים בטמפרטורה של 22-28 מעלות צלזיוס, המולים יעדיפו מים בסיסיים מעט באיזור של 7.5-8.5 PH עם קשיות של כ3-21 GH.

לבירור נוסף על דגי מולי וקנייה ניתן ליצור קשר עם שירות הלקוחות שלנו בטלפון: 050-491-1175

קרא עוד