חיפוש
תפריט סגור
חזרה למאמרים

יוצאים עם הכלב לים? הנה מה שאתם חייבים לדעת!

אז מה צריכים לדעת לפני שאנחנו לוקחים את הכלב שלנו לים? איך להיערך? מה להביא? וכמובן, מתי ללכת?

חוף הים הוא אחד ממקומות הבילוי האהובים על הישראלים, במיוחד בחודשי יולי אוגוסט הלוהטים. בילוי מזמין בו אפשר להתרענן במים, לשחק על החול או סתם לנוח וליהנות מהשקט והגלים. אבל- הכלבים שלנו מעט שונים מאיתנו, ועל כן חשוב להקפיד על הנחיות בסיסיות שיבטיחו לנו הנאה תוך כדי בטיחות ושמירה על החבר הכי טוב שלנו.

אז מה אורזים?

בנוסף לציוד בסיסי של יציאה לטיול כמו קולר או רתמה, רצועה ושקיות צואה, חשוב לארוז צילייה או שמשיה בכדי להבטיח מקום מוצל להתרעננות בין המשחקים, משטח שיבודד את הכלב מהחול הלוהט כמו שמיכה או מחצלת, בקבוק או בקבוקי מים בהתאם למשך הזמן שאנחנו מתכננים להישאר בחוף, וקערת מים או בקבוק ייעודי לטיולים המכיל קערה מובנית.

טיפים חשובים לקראת היציאה ובשהייה בחוף

מומלץ לא להאכיל את הכלב לפני היציאה, אלא רק בחזרה.

מומלץ להקפיד לצאת בשעות הבטוחות, מוקדם בבוקר לפני 10 או אחרי 16 בצהריים, השעות בהן השמש לא בשיאה ועומס החום קצת יורד, בימים של שרב קיצוני מומלץ להימנע מללכת לחוף.

הפסקות מים- להקפיד על שתייה מרובה, מומלץ של מים קרים או עם קרח, הפסקות שתייה ושמירה על כלב רווי יעזרו במניעת התייבשות ובמניעה של שתיית מי ים על ידי הכלב, מה שעלול להיות מסוכן מעל שתייה של כמות קטנה של מי ים.

לא מומלץ לקחת גורים מתחת לגיל 10 חודשים, שכן המים יכולים להזיק לעור, לאוזניים ולעיניים בגיל המוקדם.

מקלחת! יש לרחוץ את הכלב בצורה טובה ככל האפשר עוד במקלחות החוף על מנת להסיר חול ומי ים כמה שניתן, לייבש את הכלב בצורה טובה במיוחד באזור האוזניים על מנת למנוע דלקות. מקלחת החוף כמובן אינה תחליף למקלחת איכותית עם חפיפה.

אתם לא לבד! בחוף או בבריכה ישנם מתרחצים אחרים, יש לשים לב לסביבה במיוחד אם הכלב נוטה להיות חברותי יתר על המידה או לרדוף אחרי כדורים. יש להיות ערניים לכלב תמיד שלא יכנס למקומות מסוכנים, ידרוך על בקבוקים או יאכל שאריות מזון מאנשים או פחים.

מה הסכנות העיקריות לכלב שלי בים?

התייבשות ומכת חום! הסכנה הגדולה ביותר עליה דיברנו מעלה, יש להצטייד בכמות מים מספיקה ולהקפיד על הפסקות שתייה במקום מוצל, חשוב להיות עירני ולוודא שהכלב לא שותה מי ים, מה שעלול להיות מסוכן. ושוב- בגלי חום קיצוניים להישאר בבית.

חתכים ופציעות- לצערנו, החופים שלנו לא בדיוק הכי נקיים בעולם. שברי בקבוקים, פקקים של בירות ובקבוקי שתייה, בדלי סיגריות (לפעמים דולקות), זבל, שימורים ועוד ועוד הינם מחזות לא נדירים. כל דבר עלול לפצוע את הכלב שלנו בצורה כזו או אחרת, יש להיות עירני לסביבה תמיד ואף להגדיל ולעשות ולקחת ערכת עזרה ראשונה לכלב הכוללת למשל תכשיר לעצירת דימומים ותחבושות.

בכל מקרה של התנהגות מוזרה של הכלב, פציעה או בעיה, יש לפנות מיד לווטרינר לקבלת ייעוץ מקצועי וטיפול. מאחלים לכם קיץ בטוח ונעים ומקווים שמצאתם אצלנו כל מה שאתם צריכים, צוות ציקלידון.

תגובות
כתוב תגובה סגור