דגים כמו כל היצורים החיים זקוקים למזון כדי להתקיים, האכלה נכונה של הדגים שלך תדאג לאקווריום בריא יותר, עם צבעים עזים יותר ונוכחות מרשימה הרבה יותר.
איך אני בוחר את המזון?
מזון לדגים מגיע בשלל צורות וצבעים. ישנם דפים, סטיקים (במבות), מזון גרגירים צף, מזון גרגירים שוקע, בשרי, צמחוני, צבעוני, חום, גדול, קטן, טחון, לדגיגים, חי, קפוא ועד ועוד ועוד.
הדבר החשוב ביותר הוא להשתמש בחומרי גלם איכותיים. קודם כל אנחנו צריכים ללמוד את הדגים שלנו, ולגלות איזה מזון מתאים להם, בשרי? צמחוני? אולי גם וגם? חשוב לעשות את שיעורי הבית האלו מראש ואם צריך להתייעץ עם צוות החנות, בשביל זה אנחנו כאן.
מזון איכותי המכיל אחוזי חלבון ושומן גבוהים יעודד גדילה וגוף בריא וחזק, מזונות בשריים איכותיים לדוגמא יכילו חלקי סרטנים, קריל, תולעים, פלנקטון, שרימפסים וחומרי גלם נוספים, החשובים למראה הבריא ויחזקו את הצבעים של הדגים שלכם לצבעים עזים עם נוכחות חזקה.
מזונות צמחיים איכותיים יכילו חלקי אצות, ספירולינה וצמחים נוספים לשמירה על מערכת העיכול, הבריאות והצבעים הטבעיים של הדג.
לסוגי דגים רבים מומלץ לשלב לפחות שני סוגי מזון, לחלקם שני סוגים בשריים, שניים צמחיים או צמחוני ובשרי.
יתר על כך מומלץ להעשיר את התזונה של הדגים שלכם עם תוספי תזונה עתירי חלבון ומחזקי צבע ובכך להוסיף אף עוד גיוון לתזונה שלהם. אפשר לעשות זאת בעזרת שילוב של מזונות כמו ארטמיה, תולעי דם, טוביפקס, מזונות קפואים המכילים תערובות מיוחדות של פירות ים, אצות, פלנקטונים וחסרי חוליות וכדומה.
כמה להאכיל?
מומלץ להאכיל את הדגים פעם ביום, אלא אם הומלץ אחרת על ידי המוכר, ישנם מגדלים שמאכילים פעמיים-שלוש ביום בכמויות קטנות, נפוץ במיוחד אצל דגים רעבתנים, גם זה בסדר כל עוד שומרים על המינונים הנכונים.
הכמות המומלצת הינה כמות שהדגים יגמרו בערך תוך דקה או שתיים, התייעצו עם המוכר לעזרה ויזואלית אם אלו פעמים ראשונות. נסו לדמיין כמה קטנה הקיבה של הדג שלכם ולהתאים לא את המזון. לאחר כמספר פעמים שתהיו יותר מנוסים ניתן להאכיל מניסיון בכמות שהדגים יחסלו בדקה או שתיים מקסימום להאכלה של פעם ביום, או כשלושים שניות כאשר מאכילים פעמיים שלוש ביום.
יש לשים לב ששוכני קרקעית צריכים כמה דקות טובות לסיים את האוכל שלהם, וחלקם דורשים טבליות מיוחדת ששוקעות לקרקעית אותם הדגים האחרים לא מצליחים לאכול. רצוי להאכיל את שוכני הקרקעית כשחשוך או התאורה חלשה.
האכלת יתר:
תקלה נפוצה אצל רוב המגדלים המתחילים הינה האכלת יתר. האכלת יתר גורמת לעיכובי גדילה ובעיות בריאותיות רבות, היא פוגעת במערכת החיסונית וחושפת את הדג למחלות.
בנוסף, שאריות מזון שלא נאכל מזהמות את המים, מעלות את רמת הקשיות, האמוניה והחומציות ועלולות להוביל לתמותה באקווריום.
חשוב מאוד להקפיד להוציא שאריות מזון בעזרת רשת או בשאיבה.
בנוגע להתייעצות לגבי מה המזון המומלץ לדגים שלכם, ניתן לפנות אלינו בכל שאלה ולבצע הזמנה דרך האתר שלנו, או בשירות הלקוחות בטלפון 050-491-1175.
Ⓒ מאמר זה נכתב על ידי נתנאל נחמני עבור "ציקלידון"